Nyheter

Läkarmissnöje med FN

Ett FN-möte på hösta nivå om den internationella narkotikapolitikens utformning genomfördes i Wien den gångna veckan. Flera av de närvarande läkarna var dock missnöjda med de blygsamma framsteg som gjorts under sessionen.
Allt fler kräver från medicinskt håll nu att ett hälsobaserat förhållningssätt ska etableras som en ny hörnsten i den globala narkotikapolitiken Flera av läkarna beklagade sig över bristen på framsteg när det gäller att sätta fokus på hälsofrågorna i den otidsenliga drogpolitik som för närvarande är rådande.

Besviken Ford
Chris Ford,
grundare och klinikchef för organisationen International Doctors for Healthy Drug Policies (IDHDP), sade besviket till den medicinska tidskriften the Lancet:

-Det gemensamma uttalandet som lästes upp var ursprungligen menat att visa att det fanns en ny förståelse och enighet mellan FN:s medlemsstater hur drogpolitiken ska skötas framledes.

Bara skräp
-Tyvärr blev det bara skräp av alltihop och det visar att mycket arbete ännu återstår.

Länkar:

Doctors criticise UN’s approach to global drugs control

The Lancet reports from Vienna.

57th CND session ends with resolutions that signpost way forward in tackling illicit drugs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.