alt
Nyheter

SF vill få lagligt hasch i Kongens by

Köpenhamns borgerræpresentation (vilket närmast motsvarar kommunfullmäktige i Sverige), vill göra kommersen med hasch i den danska huvudstaden legal. Därför har man i dagarna sänt ett brev till danske justitieministern Morten Bødskov (s).

Socialistisk Folkeparti har majoritet i Köpenhamns stadsfullmäktige och nu har partiet skickat ett brev till landets justitieminister, där man ber om hjälp med att få till stånd en 3-årig försöksperiod under vilken man ska testa att tillämpa laglig haschhandel i Köpenhamns kommun.

Det finns flera anledningar till detta initiativ enligt Peter Thiele, ledamot i Köpenhamns för Socialistisk Folkeparti. Bland dessa anledningar återfinner vi ett nyktert konstaterande att hasch har kommit för att stanna, en insikt om att den nuvarande situationen är ohållbar samt att de 10 årens borgerligt styre framför allt har resulterat i polisräder mot illegala försäljare och verkningslösa förbud.

Orealistisk politik

-De av den sittande regeringen införda skärpningarna i straffskalan har även de varit resultatslösa. Ingen påtaglig förbättring har skett i staden, vare sig för cannabiskonsumenterna eller för dem som önskar ett slut på den upptrappade kriminella verksamhet som droghandeln har i släptåg, anser Peter Thiele.

-Det är orealistiskt att tro att vi helt kan slippa hasch i Köpenhamn och i Danmark, drogens närvaro är ett faktum. Därför måste vi möta utmaningarna och försöka skapa ett mer begåvat ramverk, säger Peter Thiele.

-Ett försöksprojekt enligt holländsk modell, med reglerad försäljning av hasch, kan bidra till att klarlägga utmaningarna och skapa en bättre grund för att man från politiskt håll kan nå fram till förnuftiga lösningar, fortsätter han.

Peter Thiele är 26 år och sitter i Köpenhamns borgerræpresentation,. Där är han ordförande för Socialistisk Folkeparti, (SF).

Länkar:

Hasch kan släppas fritt i Köpenhamn

Hasch har kommit för att stanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.