Nyheter

Landsförvisad från landet lagom

Svensk narkotikapolitik är hänsynslös dogm som i många fall överröstar psykiatrisk vård och psykoterapi. Det spelar ingen roll om beroende är predisponerat eller uppstår i samband med trauma. Beroende och utanförskap är endast symptom, att med lag få bort det går inte.

Därför måste kampen mot droger upphöra. Vi säger att knark leder till psykologisk ohälsa men är det kanske tvärtom? Kan det vara disharmoni som leder till överdrivet bruk av narkotika?

 

 

I många fall handlar det uppenbart om självmedicinering. Vilda personer som snortar amfetamin och plötsligt känner sig lugna, opiatberoende som köper Subutex på gatan eller varför inte sjuka som lindrar smärta, psykologisk som fysiologisk, med cannabis.

För politiker är den juridiska vägen lättare välja, att försvara. Det är därför vi behandlar dårarna så illa. Nolltolerans! Psykoterapi och psykiatrisk vård är svårt. Outforskat kan man säga.

Vi måste flytta resurser från brottsbekämpning till psykiatrin. Vi måste avpolitisera beroendevården. Endast barbarer fråntar sjuka deras rättigheter!

Länkar:

Arma själar: Hur ska själen läkas? (del 1/6 på DN.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.