alt
Nyheter

Latinamerika: Avkriminaliseringsvågen sveper fram!

Den latinamerikanska avkriminaliseringsvågen visar inga tecken på att avta, snarare tvärtom. Uruguay aspirerar på titeln ”Första landet att legalisera och sälja cannabis”, som vi tidigare berättat.

Nu vill även Colombia avkriminalisera små mängder cannabis och kokain för eget bruk. Den nyvalde mexikanske presidenten Enrique Pena Nieto vill debattera legalisering etc, etc..

Den uruguayanske presidenten Jose Muijica, vars parti har majoritet i kongressen, har gjort klart att endast cannabis kommer att ingå i landets legaliseringsplaner, inga andra droger. Faktum är att Uruguay är ett av de få länder där eget droginnehav aldrig varit förbjudet.

 Den uruguayanska statliga försäljningen ska fokusera på att ge medborgarna cannabis till vettigt låga priser och dessutom ska varje konsuments förbrukning registreras. 

Något datum för när legaliseringsförslaget ska läggas fram i parlamentet för godkännande, har dock inte fastslagits ännu, uppgav presidenten vid en radiointervju i torsdags.

Colombia kommer däremot inte att inskränka sin avkriminalisering av eget innehav (under 20 gram) till marijuana, utan låter sina medborgare inneha även upp till ett gram kokain utan några rättsliga påföljder.

Länkar:

Uruguay’s president says his plan envisions legalizing only marijuana, no other illicit drugs

Colombia to Decriminalize Small Amounts of Cocaine and Marijuana for Personal Use

Mexico’s President-Elect: Legalization Should Be Part of Drug Strategy Debate

Uruguay: Presidenten vill sälja statlig cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.