Hanna Wagenius, CUF
Nyheter

Legalisering inget konstigt för unga politiker

I Centerns ungdomsförbund har 40 medlemmar lagt fram flera förslag som rör legalisering av cannabis. Dessa motioner ska avhandlas på fredag under CUF:s förbundsstämma i Helsingborg. CUF-ordförande Hanna Wagenius ska enligt uppgifter i media rösta JA. 

I en av motionerna om legalisering heter det bl a: ”Det är ett vida känt faktum att cannabispreparat är mindre farliga än alkohol och tobak” och ”När konsekvenserna av ett förbud är farligare än vad drogen är i sig måste vi ändra på vår lagstiftning.”

Motionärerna (som förutom CUF Stureplan kommer från Uppsala, Skåne och Västra Götaland m fl orter) hänvisar till det faktumet att kriminella nätverk tjänar löjligt mycket pengar på att distribuera och försälja narkotika och att intäkterna används för att finansiera grova brott som handel med vapen och människosmuggling. 

CUF:arna vill se en statligt kontrollerad handel med cannabispreparaten, som kan få positiva följdverkningar som nya arbetstillfällen, skattesänkningar och ökad välfärd.
Inför omröstningen, som sker kommande fredag, har moderpartiet givetvis yrkat på att samtliga tre förslag ska röstas ned.

Indoktrinering för ett narkotikafritt samhälle

Inom Moderaterna är det inte lika högt i tak. Styrelseledamoten i MUF-Halland, Miki Subotic, motionerade om cannabislegalisering under en partistämma i april. Därför har nu gruppledaren i Halland, Mikaela Waltersson, ordinerat Subotic att genomföra studiebesök (läs hjärntvätt) hos KRIS. Detta för lätt tankarna till vårt södra grannland, där en majoritet av Köpenhamnarna nu säger JA till ett försök med legal cannabis.

Är det möjligen dags att skicka Köpenhamnarna till indoktrineringsläger i Sverige?

Länkar:

CUF röstar om legalisering av marijuana

Styrelseledamot i Muf vill legalisera cannabis

Legalt hasch splittrar danskarna

Nästa parti att ge upp det narkotikafria Sverige?

Krigisk KRIS-debatt på kristna Dagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.