Nyheter

Legalisering leder EJ till ökad konsumtion

Vi tror inte på totalkonsumtionsmodellen vilket är grunden till den svenska narkotikapolitiken. Denna teori går ut på att om vi legaliserar en drog så ökar tillgängligheten och i lika stor utsträckning skador och missbruk.

I en nyligen publicerad studie som bygger på data från EU:s officiella Eurobarometer undersöktes över 15000 unga vuxna i åldrarna 15-24. Resultatet är slående, avskaffandet av straff för innehav för personligt bruk leder INTE till ökad användning av narkotika.

Ett annat exempel som vi skrivit om tidigare är att trots alkoholens tilltagande exponering i media och den ökade tillgången till följd av privat import så minskar drickandet. Vilket tyder på att folk har blivit smartare och mer riskmedvetna. 
Något som går stick i stäv med folkhälsofascismens antagande om att vi är dumma i huvudet och inte kan ta vara på oss själva och därför behöver skrämmas till skötsamhet.

Länkar:

National-level drug policy and young people’s illicit drug use: A multilevel analysis of the European Union

UK: Expertgrupp vill legalisera lätta droger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.