Nyheter

Legaliseringskrav i USA:s representanthus

-Det enda sättet att hålla våra nationalparker fria från illegala marijuanaodlingar, är att legalisera plantan och kontrollera produktionen för konsumentbruk, sa den demokratiske representanten Jared Polis från Colorado i USA:s representanthus i tisdags.

Representanthuset var mitt uppe i en debatt rörande HR 1540, ett lagförslag som slår fast att odling av marijuana på federal mark (alltså nationalparker) utgör ett oacceptabelt hot mot såväl polis som folk i allmänhet, när Jared Polis gjorde sitt utspel.

 

Förslagets upphovsman är en republikan från Kalifornien vid namn Walter Herger. Han vill att Office on National Drug Control Policy tillsammans med federala och lokala myndigheter ska utveckla en strategi för att ”permanent oskadliggöra mexikanska drogkarteller från att operera på federal mark”.
När Jared Polis intog talarstolen i representanthuset, sade han att han var helt överens med målsättningen i HR 1540, men han sade också att det enda sättet att åstadkomma det önskade resultatet var att eliminera den nuvarande, misslyckade förbudspolitiken med avseende på marijuana och istället ersätta den med myndighetskontroll.
-Så länge som marijuanan förblir illegal och så länge det finns en efterfrågan på den, så kommer produktionen att ske i det fördolda, fortsatte Polis. Det spelar ingen roll hur mycket vi än satsar på polisiära åtgärder, hotet kommer fortfarande att hänga kvar. Inte bara när det gäller federala landområden, utan också för vår gränssäkerhet och vår trygghet inom landet.

 

Stöd från insatta personer

Han får stöd för sina åsikter från bl a ett antal polisbefäl och domare, som varit frontsoldater i “war on drugs”. De påpekade att det enda sättet att verkligen få slut på våldet och den förstörelse av miljön som dessa illegala odlingar medför, är att legalisera och genom myndigheterna kontrollera marijuanahandeln.
-Det spelar ingen roll hur många skördar vi utplånar eller kartelledare vi arresterar; det kommer alltid att finnas flera som är villiga att ta risker och tjäna enorma summor på den svarta marijuanahandeln, sade Richard Newton, en f d agent från U S Customs och Border Protection. Han är nuvarande talesman för gruppen Law Enforcement Against Prohibition.
-När allt kommer omkring, fortsätter Newton, så ser vi inte många mexikanska vinkarteller som odlar druvor i våra nationalparker och det beror på att alkoholen är laglig.

Länkar:

Congressman Calls For New Marijuana Strategy

Colorado Rep. Jared Polis: Time to Regulate Marijuana

Polis: Legalize Marijuana

U.S. House Passes Bill on Drug Cartels Growing Marijuana in National Parks

United States House of Representatives

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.