Nyheter

Lever vi i landet Lennart?

När VICE pollar riksdagspartierna om deras åsikter inom narkotikapolitiken så märks det att vi lever i förändringens tider. Det går inte längre att tala om ett politiskt konsensus till stöd för nolltoleransen! 
Liberalerna håller på att komma ikapp Vänsterpartiet när det gäller att vara bäst i klassen på skademinimering. Även om reservationerna såklart är ett narkotikafritt samhälle så börjar det lossna.

(Bilden är ett montage där Lennart Karlsson, ordf i SNPF, är Storebror i en scen från en filmatisering av boken 1984 av George Orwell)

En anmärkningsvärd sak är att SD är för en förflyttning av ansvar över beroendevården från kommun till landsting. Dvs från socialen till vården, vilket är ett modernt argument för reform. Men i övrigt är deras syn på området skrämmande.

Vad som är ännu mer skrämmande är hur narkotikapoliserna från Svenska Narkotikapoliseföreningen (SNPF) kontrollerar och påverkar i sociala medier. En formulering i Liberalernas svar till VICE passade minsann inte för svenska läsare att få ta del av. Frågan är vad en liberal riksdagsledamot egentligen ska göra när poliser går in och recenserar deras uttalanden i media så här offentligt. Ja det är väl helt enkelt bara att tacka för hjälpen och ändra lite, att stå emot hjältarna som bekämpar krimtänk och räddar ungdomen, det är kanske inte prio ett i upptakten till valet.

Det kan tyckas vara en liten grej eller kanske t o m korrekt men det förändrar inte faktumet att SNPF är en modern version av sanningsministeriet ifrån boken 1984.

Text i VICE innan narkotikapolisernas godkännande:
Skademinimering är ett väldigt brett begrepp. Vissa pratar sprututbyten och andra pratar även legalisering som skademinimering. Det är klart att vi är positiva till det.

Godkänd av Storebror:
Skademinimering är ett väldigt brett begrepp. Vissa pratar sprututbyten och andra pratar även legalisering som skademinimering. Det är klart att vi är positiva till exempelvis sprututbyte, däremot inte legalisering. Sedan finns mycket däremellan.

Ett förslag från Cannabis.se till VICE på förtydligande

Att politiken om ett narkotikafritt samhälle bygger på en vision, det är nyspråk och försköning av vad som står först av allt i det politiska styrdokumentet:
“Övergripande mål – Ett samhälle fritt från narkotika…“

Krossa kulturpolisen!

Länkar:

Tweet från Cannabis.se om SNPF

VICE: De svenska riksdagspartiernas syn på skademinimering

En samlad strategi för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken 2016–2020

One Reply to “Lever vi i landet Lennart?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.