Nyheter

Lilla Sverige mot stora världen och kartellernas makt?

Prat om kampen mot droger är ett säkert tecken på att någon är totalt jävla verklighetsfrånvänd. Att upprätthålla självbilden om att här är det så bra, är just precis var många i Sverige håller på med.

Låt mig sammanfatta. I USA går utvecklingen för cannabisbranschen rykande fort. Legal affärsverksamhet genererar skattepengar i en blödande ekonomi. Kapitalet investerar redan pengar i de mer tillåtande delstaterna. Vita huset har sagt att man ska respektera delstaternas rätt till självbestämmande. Flera delstater konkurrerar om att bli den tredje att legalisera cannabiskommersen. En majoritet av folket vill legalisera cannabis!

FN-organet World Health Organisation uttryckte nyligen rekommendationer i en rapport om att bruket av illegala droger bör avkriminaliseras. Alltså den raka motsatsen till vad alldeles för många i Sverige tror på.

Det här är verkligheten.

Men i dagens Sverige finns det fortfarande många som på något sätt gagnas av ett fortsatt krig mot knarket. Fjäskande populister, lobbyisterna och snuten kan man förstå, att de hellre dör än ger sig. Men när journalister eller ännu värre redaktörer/ledare orerar om denna utopi. Ja då är det riktigt illa.

Uppsala nya tidnings ledare igår var ett sådant härligt inlägg i debatten. Ni vet sådär när en känner sig ofrivilligt teleporterad till Nordkorea. Vi snackar totalitär gråsocialism av värsta sorten. Men kanske var det därför staden lyckades utplåna reggaefestivalen? Hur som helst menar UNT att socialliberalismen inte är kompatibel med knark och skriver därför “..ett förbud mot droger, även fortsättningsvis.”

Ja det är ju svårt att bemöta denna smörja. Det är liksom så uppenbart ideologiskt och vad som faktiskt gör det till propaganda (för krig) är att budskapet kommer från tidningen UNT 2014. Men är det verkligen så bra här?
Förutom det faktum att vi har för många narkotikarelaterade dödsfall, å många som har problematiskt beroende, så är det en sak som bevisar att ett budskap kommer från knarkkrigare.
Det handlar så klart om användadet av nonsensordet drogliberal. För den som som undrar betyder det ungefär: alla som inte tror på ett narkotikafritt samhälle. Det spelar ingen roll om du använder själv eller vunnit nobelpris. Ännu värre om du gjort både och..

Länkar:

The WHO calls for decriminalisation

Frihet från droger (Bra rubrik UNT!)

White House Says Marijuana Policy Is States’ Rights Issue

Oregonians Will Decide Whether to Legalize Marijuana This Year

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.