Nyheter

Lita inte på Polisen

En vanlig åsikt är att polisen bara utför det arbete som regeringen bestämt, d v s att man inte ska skylla den repressiva narkotikapolitiken på rättsväsendet.
Men den nära relationen mellan polisen, Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle och Svenska Narkotikapolisföreningen är ett exempel på att detta inte stämmer. Polismyndigheterna är så insyltade i kampen mot narkotika att de inte är demokratiskt opartiska. 

Det grundläggande problemet är att det inte går att lita på polisen! Man friserar exempelvis statistiken för att försköna verkligheten. Sen så har vi fiaskot med Södertäljemålet och den allt annat än lyckade kampen mot organiserad brottslighet som bevisar åtminstone en sak; polisen är bra på att dupera media. 
Istället för att bekämpa grov brottslighet så sysslar snuten med att komma på häftiga namn att sätta på sina operationer, som t ex operation Serum och Gåsen.

Anledningen till att polisen inte har något i narkotikadebatten att göra, är att det alltid blir så fel. Det är inte upp till polisen att avgöra om hiphop glorifierar droger, om kändisar inte är tillräckligt anti-knark eller om Internet är anledningen till att narkotika är mer lättillgängligt idag. 
Det är bara inkompetent skitsnack som kommer från polisen i dessa fall. Varför? Jo, för att detta inte ÄR deras uppgift! Vår fullständigt verklighetsfrånvända syn på narkotika har dock gjort att det blivit så.

Men om vi för en stund antar att man kan lita på polisen och tittar närmare på t ex nyheten Lätt för unga att få tag i cannabis, vad hittar vi då?
Till att börja med så får inte vi “drogliberaler” jämföra alkohol och cannabis men det får tydligen polisen.
Hur kan det egentligen komma sig att en illegal drog är lättare för unga att komma över än en legal? Beror det verkligen på tryckpressen……förlåt, jag menar Facebook och SMS eller kan det möjligen handla om den legala statusen?

Tänk på att en stående replik från knarkkrigare, ofta poliser, är att unga väljer att ”lita på osäkra källor på nätet”. Vi menar att något annat vore konstigt eftersom man uppenbarligen inte kan lita på myndigheterna.

Länkar:

Gänget skulle lägga ned – men fortsätter begå brott

Allt fler poliser anmäls för dataintrång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.