Nyheter

LUF kräver ”BatongPehrsons” avgång

Liberala ungdomsförbundet krävde igår att den rättspolitiske talesmannen för Folkpartiet -Johan Pehrson- avgår.
Enligt Aftonbladet lär Linda Nordlund, ordförande i LUF, ha yttrat: -Han visar en bristande liberal kompass. Vi kan inte ha en rättspolitisk talesperson vars ryggmärgsreflex är att förbjuda, drogtesta och låsa in.

Inte heller vi på redaktionen är några ivriga anhängare av Johan Pehrsons politiska (miss)gärningar, vilket väl har framgått av tidigare publicerade inlägg.

Linda Nordlund hävdar att man från LUF:s sida under lång tid försökt resonera internt med Johan Pehrson, men att de inte fått gehör för sina argument.
-Det är därför vi nu tvingas gå ut med vårt budskap, säger hon.

Extrem åtgärd

Det är i och för sig vanligt att ungdomsförbunden har en mera radikal inställning än sitt modersparti, men att kräva att en toppolitiker inom partiet avgår, hör dock inte till vanligheterna.
– Det är inget vi gör lättvindigt, försäkrar Linda Nordlund.

Straffskärpningar uteblev

DN tycks anse att droppen som fick bägaren att rinna över, var debatten som nyligen blossade upp när det framkom att de straffskärpningar som regeringen tidigare trumfat genom, inte alls efterlevs av domstolarna. Med anledning av detta har FP tillsatt en arbetsgrupp under Ledning av den hårdföre batongliberalen Pehrson.

Pehrson stöttar Reva

AB nämner också ytterligare en utlösande faktor, nämligen att Pehrson offentligt stöttar polisens jakt på papperslösa invandrare i det s k Reva-projektet.
Oavsett vad som än utgjorde katalysatorn, så har nu det liberala ungdomsförbundet uppenbarligen fått nog av Johan Pehrsons populistiska agerande och ovilja att ta till sig nya forskningsrön.

Länkar:

LUF kräver att FP-topp avgår

Kravet: Nu måste toppolitikern avgå

LUF kräver att FP-profilen avgår

PRESSMEDDELANDE: Liberala ungdomsförbundet kräver Johan Pehrsons avgång

Batongliberalen Johan Pehrson (Fp) är en lögnare

Folkpartiet säger nej till frivilliga drogtester

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.