Nyheter

Mail från knarkkrigaren Pelle Olsson

Nu stänger vi för mer kommentarer i denna tråd. Det är helt omöjligt att överblicka denna diskussion genom att hoppa mellan kommentarer för att förstå sammanhanget.

Känner du fortfarande frustration? Vill du fortsätta diskussionen kan du göra det genom att hjälpa till med kollektivt författande av boken om Pelles kommentarer och argument:

Knarkkrigare – argument från en vilsen retoriker

Författaren av böcker som Pulver (2000), Stenad (2002) och Flödder (2006) mailade just till [email protected]. Snubben är en typisk förbudsivrare som raljerar om KNARK och skakar hand med knarkpolisernas förbund.

När det gäller objektivitet så kan det nämnas att Pelle bl.a. har varit redaktör för RNS egen tidning Narkotikafrågan.

Pelle, tror du verkligen på ett narkotikafritt samhälle?

 

 

Hans mail:

Hej,

jag är frilansjournalist och författare. Har skrivit en rad böcker om narkotika och narkotikapolitik. Jag är särskilt intresserad av cannabis och har bland annat publicerat reportageboken Stenad (2002). Trots att jag absolut inte förespråkar någon legalisering och har en kritisk hållning till cannabis blev boken faktiskt debatterad nästgan välvilligt på swecans hemsida. I boken fanns ju många välformluerade cannabisvänner som fick komma till tals. Har även bland annat skrivit två romaner om missbruksliv Pulver (2000) och (Flödder (2006)

Planerar nu en ny reportagebok om cannabis och letar efter någon förespråkare för legalisering och som använder drogen själv. Jag vill göra några längre intervjuer där den personen i lugn och ro får utveckla sina synpunkter på drogens effekter och på lagstiftningen och kanske på livet i stort. Min kommande bok måste ha en motvikt till alla andra jag intervjuar som vältaligt kommer att beskriva cannabis skadeverkningar.

Jag inser att ni som läser detta brev genast blir skeptiska eftersom det inte är någon hemlighet var jag står i narkotikafrågan. Men som journlist kommer jag bara försöra mitt eget projekt om jag försöker vinkla samtalet till min egen förmån. Jag har intervjuat hundratals ”drogliberaler” och cannabisvänner och är noga att citera rätt och låta mina intervjupersoner läsa vad jag skriver. Jag är ju journalist i första hand för att jag är nyfiken på andra människors tankar. Självklart får den jag intervjuar vara anonym och texten ska bara publiceras i bokform såvida vi inte kommer överens om något annat. Viktigt är ändå att vi träffas mellan fyra ögon. Helst vid flera tillfällen.

Tacksam för all hjälp i detta ärende.

Vänliga hälsningar

Pelle Olsson

författare, frilansjournalist

www.pelleolsson.se

Vi svarar:

Hej Pelle,

Vadå drogliberal? Vi tror på evidensbaserad fakta din knarkkrigare där.

Den pseudovetenskapliga och moraliska propaganda du står för är något vi inte alls respekterar. Vi bakom cannabis.se tycker helt enkelt att den moralism och knarkmystifiering ni av det gamla gardet står för är hemsk. Ni tror att stränghet och disciplin räddar liv men i själva verket bidrar er medeltida syn på narkotika till att fler tunga narkomaner dör i Sverige (ca 1/dag) än i Holland. Skäms på dig!

Det kommer inte på fråga att vi skulle hjälpa dig att vara EN motvikt till alla andra röster i din bok. Vi har fullt upp med att spela ut sådana som dig från den nya och seriösa narkotikadebatten. Vi uppmanar alla vänner att bojkotta dig!

Se dig om i världen och beskåda vad som händer nu, det stavas insikt, fundera sen på din egen grundinställning.

Legalize it!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.