Nyheter

Malaysia på väg mot avkriminalisering

Ett av få länder med strängare straff än Sverige på narkotikabrott, Malaysia, går nu istället mot en Harm Reduction och en akvriminaliserings-approach enligt ansvarige minister Nancy Shukri.
Malaysia med dödsstraff i straffskalan för en del narkotikabrott och organisationen Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) har som mål att blir en narkotikafri region till 2015. Detta har nu börjat ifrågasättas och landets narkotikapolitik går nu mot en mer evidensbaserad inriktning, vilket meddelades i juni på en AIDS-konferens i Kuala Lumpur.

Landets drogbekämpning har hittills främst fokuserats på att straffa droganvändarna och i mindre skala jaga langarna och även om det inte skett en formell förändring än så är även det på väg meddelas det.

”Instead of looking at drug dependents as criminals, we should actually look at them as patients. Instead of bringing them to jail, we bring them to the clinic”, säger Minister Shukri.

Länkar:

Malaysia moving towards drugs decriminalisation, says Nancy

Malaysia Minister Talks Drug Decriminalization

Knarkkriget i Malaysia påhejas av svenska nykterister (2009)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.