Nyheter

Mamma medicinerar sonen med cannabis – hånas av expressen

En dansk familj vars son lever med en allvarlig form av epilepsi har börjat medicinera honom med cannabis och hävdar att det fungerar. Ändå förlöjligar svensk media deras situation.

Med den förkastliga rubriken ”Mamma drogar pojke – lägger knark i maten” beskrivs den jobbiga situation en dansk familj lever med. Dravets syndrom heter den ovanliga och fortskridande typen av epilepsi som enligt socialstyrelsen drabbar omkring 4 personer per 100 000 nyfödda.
För familjen i Danmark har det drabbat deras idag femåriga son som efter att ha gått på traditionella mediciner bara har blivit sämre.

Efter att regelbundet ha tagit medicinen ska pojken ha bildat tolerans och nedtrappningen av medicinen har resulterat i abstinensbesvär som sedan lett till ännu flera epilepsianfall.
Modern har därför börjat blanda i cannabis i sonens mat och det ska ha gett resultat. Anfallen blev mindre vanliga och sonens kognitiva förmåga blev bättre.

Det krävs mycket för att bryta mot lagen. Mennär det kommer till mitt enda barn och hans hälsa,är jag beredd att göra det, säger hon.

Varför ska svensk gammelmedia fortsätta se ner på människor med svåra livsöden enbart p g a att de använder ett okonventionellt läkemedel när det uppenbarligen fungerar? Den aktuella  rubriksättningen är ett hån mot denna stackars familj och att dessutom helt utelämna fakta om medicinsk cannabis i texten, ja det är bara alltför oseriöst och därmed oacceptabelt!

Länkar:

Mamma drogar pojke – lägger knark i maten

Forsøgte at dæmpe sønnens symptomer: Smuldrede cannabis i madpakke

Cannabidivarin mot epilepsi?

Berlindeklarationen för medicinskt bruk av cannabisprodukter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.