Marc Emery
Nyheter

Marc Emery – Kanadas Prince of Pot

Marc Emery är en f.d. bokhandlare och liberal politisk aktivist ifrån Ontario, Kanada, som flyttade till Vancouver och inledde ett grönt korståg för att stoppa USA:s krig mot droger och främja en legalisering av cannabis i Kanada.

För att få in medel till sin kamp startade han den numera välkända butiken Hemp BC, tidningen Cannabis Culture, tv-kanalen Pot.tv och postorderföretaget Emery Seeds som sålde cannabisfrön till kunder över hela världen. Det är just fröförsäljningen som USA nu använder mot honom, men mer om det senare.

 

I flera år har Marc bedrivit sin verksamhet med Vancouver som bas och förutom mindre böter för innehav på allmän plats har han inte haft några större problem med det kanadensiska rättväsendet. Utöver det ideologiska spåret så är han även en slipad affärsman. Försäljningen av frön och medieföretagen genererade rejäla inkomster och mycket pengar kanaliserades till legaliseringsrörelsen. Självklart har han alltid skattat för de inkomster som affärerna genererat. Kanadensiska staten har alltså gladeligen tagit mot gröna pengar av Marc Emery.

I internationella medier har han vid upprepade tillfällen uttalat sig mycket kritiskt angående USA:s misslyckade krig mot droger och alla de fångar som sitter i amerikanska fängelser för brott utan offer. Som svar på dessa framträdanden i media har DEA slagit tillbaka hårt.

USA vs. Marc Emery
Den gamla myten om herden David som bekämpar jätten Goliat har vissa likheter med amerikanska DEA:s kampanj mot Marc Emery. Med en uppenbar politisk motivation och juridiska ursäkter så gör USA allt för att eliminera honom från rampljuset. Marc är helt enkelt för bra på det han gör och har blivit ett problem för USA:s propagandamaskin. Den primära anklagelsen gäller smuggling av droger till USA och med ett mycket kreativt räknesätt där varje sålt frö får representera en fullvuxen planta har man kommit fram till att Marc Emery kanske är den största knarkbaronen genom tiderna.
Allt detta är något ironiskt då cannabisfrön inte ens innehåller THC.

I juli 2005 så begärde DEA att Marc Emery skulle gripas och utelämnas till USA. Den kanadensiska rättsprocessen är planerad att starta 21:a januari 2008 och det är justitieministern i Kanada som avgör Marcs öde. Hur det här skall sluta är mycket osäkert. USA:s tryck på Kanada är hårt och detta har väckt en viss ilska även utanför legaliseringsrörelsen. Många är trötta på att Kanadas suveränitet inte respekteras när USA vill åtala ett annat lands medborgare trots att ”brottet” inte begåtts på amerikansk mark. Om Marc Emery utelämnas så kan straffet bli allt från tio år till livstid.

Låt oss hoppas att David lyckas slunga några cannabisfrön och fälla Goliat…

Mer info om vad du kan göra för att hjälpa till: www.noextradition.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.