Nyheter

Marc Emerys rättegång börjar 10 september!


Marc Emery

Man skulle nog kunna kalla Marc Emery -Kanadas Prince of Pot- är en nutida, orädd och mycket rebellisk grön korstågsfarare (sedermera med en lätt touch av martyr) samt en oerhört företagsam entreprenör.
Marc har siktet inställt på att få slut på drogkriget och att få cannabis legaliserat.
För närvarande sitter han sedan en tid tillbaka inspärrad i USA, dit han utlämnades från hemlandet Kanada. Han kommunicerar med omgivningen i den begränsade utsträckning som de rådande omständigheterna tillåter genom sin blogg och sina podcastsändingar. Marc har gjort en deal med den amerikanska åklagarmyndigheten, vilket gör att han kan påräkna ett 5-årigt fängelsestraff för att ha sålt cannabisfrön via nätet.

Idag meddelades att Marcs framtida öde kommer att avgöras i en amerikansk, statlig rättsal i Seattle, Washington, fredagen den 10 september.

NU vill Marc’s gamle åklagare legalisera!

 


I fredags, alltså några dagar innan detta tillkännagivande, meddelade John McKay, som var åklagare i det mål mot Marc Emery som fick honom utlämnad till USA, (men som 2006 fick sparken av den dåvarande Bush-administrationen), att han inte längre är för en kriminalisering av cannabis, utan vill att förbudet mot drogen ska försvinna! Och han skräder inte orden, heller….

Följande smått sensationella uttalande gjorde John McKay fredagen den 3 september då han var gästkolumnist i Pulizerprisvinnande tidningen The Seattle Times:

-I egenskap av Emerys åklagare och tidigare verkställande upprätthållare av federal amerikansk lag, är jag inte rädd för att säga högt vad de flesta av mina tidigare kollegor vet är sant: Vår marijuanapolitik är farlig och felaktig och borde ändras för att bättre tillgodose allmänhetens trygghet.

Länkar:

”Prince of Pot” Marc Emery To Be Sentenced Friday, September 10

NU vill Marc’s gamle åklagare legalisera!(The Seattle Times)

Marc Emery Prosecutor Now Says Legalize Marijuana

Marc Emery’s Prison Potcast
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.