Nyheter

MedCan i Tyskland

Nu verkar det vara grönt för medicinsk marijuana i Tyskland

Lagstiftarna är beredda att godkänna användningen av medicinsk marijuana i Tyskland. Den medicinska cannabisen kommer snart att vara tillgänglig, sedan center-höger-koalitionen gjort förberedelser för banbrytande förändringar i droglagarna, enligt en talesman för den statliga folkhälsan.
Så snart lagen har justerats, kan läkare skriva ut recept och apoteken kommer att bli auktoriserade att sälja plantan, sade en medlem i koalitionspartiet FDP:s (Fria Demokratiska Partiet) ungdomssektion.


 

Marijuana kommer även att tillåtas som smärtlindring för obotligt sjuka i terminalstadiet på olika vårdinrättningar och därmed utgöra en legal del av deras förråd av akuta smärtstillande mediciner.

-I och med det här kommer de sjukaste patienterna alltid att ha tillgång till en smärtlindrande substans, sade Ulrike Flack, FDP:s talesman i hälsofrågor.

Den nya lagen kommer att göra slut på en utdragen kamp mellan tyska myndighetspersoner, läkare och sjukförsäkringsfolk beträffande användningen av testad och godkänd örtterapi när det gäller behandling av smärta som härrör från sjukdomar som cancer och multipel skleros.

Enligt International Association for Cannabinoid Medicines (ACM), har endast 40 personer i landet för närvarande fått recept på medicinsk marijuana, även om polisen i regel tillåter mindre mängder för eget bruk.
Så sent som för två år sedan röstade de konservativa Kristdemokraterna, FPD och mitten-vänster-Socialdemokraterna mot en uppmjukning av de medicinska marijuanalagarna. De hade låtit sig övertygas av motståndarnas påståenden om cannabisens tillvänjningsrisk och deras skepsis inför plantans medicinska fördelar.

Länkar:

Lawmakers ready to approve use of medical marijuana

Germany Ready to Approve Medical Marijuana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.