Cannabisapotek
Nyheter

Medicinsk cannabis

I Holland har nu världens första cannabisapotek öppnats. Apoteket som ligger i Groningen är helt legalt och har startats med stöd från kommunen och stadens polis. Visserligen har holländare sedan 2003 kunnat köpa grönt på vanliga apotek men priserna har varit höga och många patienter har istället gått till vanliga coffe shops där kvalitén inte alltid varit den bästa.

Tanken med cannabisapoteket är att det ska tillhandahålla varor av bra kvalitet med höga cbn/cbd-värden till ett lägre pris än vanliga apotek. Den cannabis som säljs är odlad av certifierade företag och priset är ca 5 Euro per gram.

Vem har nytta av cannabis som medicin? De största patientgrupperna är aidsajuka som ofta lider av svåra bieffekter från bromsmediciner. Cannabis ger en ökad matlust och dämpar illamående vilket innebär en ökad livskvalitet. En annan stor grupp är de som lider av kronisk smärta. Cannabis och speciellt vissa sorter är väldigt effektiva när det gäller smärtlindring.

I Sverige är den medicinska användningen av cannabis väldigt outforskad och det finns inte mycket information för dem som är intresserade. Vid en snabb rundringning till föreningar för hiv-positiva får vi höra att detta inte är någon information som dessa grupper har tillgång till. Självklart kan deras svar bero på den juridiska statusen och en rädsla för att tala om ämnet men många sa att om det är till någon hjälp så borde det vara lagligt.

I Norge har man kommit längre och där har det uppstått sällskap för medicinsk cannabis. Odlare har gått ihop och försett sjuka med potent cannabis. Dessa försök har fått en viss uppmärksamhet i media och enligt egen utsago också positiv kritik från doktorer.

Vill du veta mer om hur cannabis kan lindra smärta och andra symptom så rekommenderar vi Swecans underforum för medicinsk cannabis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.