Obama medicinsk marijuana
Nyheter

Medicinsk marijuana är en viktig valfråga i USAs presidentval

Om Obama och demokraterna vinner presidentvalet i höst så kommer en legalisering av cannabisbruk i medicinsk syfte att stödjas av USAs ledare. Det är klart att inte presidenten bestämmer allt men det är ändå av stor vikt när en sådan framstående person inte ropar KNARK och drar rövarhistorier för att skrämmas. Obama säger OK till en reglering av medicinskt bruk och han har även sagt sig vara emot federala myndigheters resursslöseri som när DEA stänger ner cannabisapotek i Kalifornien.

Reklam för tandblekning?

Har man den här åsikten och dessutom är för abort så blir det nog problem med stödet från vissa väljargrupper i staterna. Kanske är det just därför Joe Biden blev Obamas vp-kandidat.

 

 

Ska man tro stonerhumoristen och NORML-aktivisten Tommy Chong så är demokraten Joe Biden tygliden en anhängare av gammal hederlig förbudspolitik och kampen mot narkotika. Biden författade den lag som gjorde det olagligt att sälja rökdon och tillbehör på postorder, en lag som satte Tommy Chong i fängelse en tid pga av komikerns företag som sålde bongar och pipor.

Den potentiella vicepresidenten har tidigare chefat över Office for National Drug Control Policy (ONDCP) som envist förnekar cannabisplantans medicinska egenskaper. Han ska även ha varit delaktig i att ta fram en hårt kritiserad lag som resulterat i att polisen punktmarkerar ravepartyn och liknande evenemang.

Demokraternas konvent i Denver startar i natt och tydligen ska en något ovanlig order gått ut till polisen. En medborgarpanel (The Denver Marijuana Policy Review Panel) sammansatt av stadens bormästare John Hickenlooper har röstat och kommit fram till att polisen inte ska arrestera eller bötfälla vuxna personer som upptäcks med små mängder cannabis under de fyra dagarna som demokraternas konvent pågår.

Det är inte bara under konventet som det förekommer en viss acceptans av cannabis. Folket i Denver har tidigare röstat igenom att polisen ska prioritera ned gripanden av myndiga cannabisbrukare men denna aktion från medborgarpanelen ska alltså ses som en extra markering.

Frågan är då om demokrater smögar mer än republikaner?

Länkar:
Barack Obama positiv till medicinsk marijauna

Tommy Chong not stoked about Biden selection

Police Told to Ignore Pot Possession During Convention

[tags]cannabis, medicinsk marijuana, Barack Obama, Joe Biden, Tommy Chong[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.