Nyheter

Medicinsk Marijuana är här för att stanna

Samtidigt som ReageraMera utbildar Sverige mot narkotika om Kaliforniens ”kvacksalvare” så överklagar USAs cannabislobby myndigheters officiella syn på medicinsk marijuana. Det finns idag mängder med studier och rapporter som bekräftar att cannabisväxtens cannabinoider är bra medicin. Det är dags för myndigheter att revidera sin syn på Cannabis.

Forskning har många gånger om bevisat att cannabisväxtens cannabinoider motverkar illamående och främjar hungerskänslor. Växtens smärtlindrande egenskaper dokumenterades redan i antikens Kina. Men det stannar inte vid smärta. Länge har det varit känt att cannabinoider kommer med superegenskaper som i framtiden kan hjälpa till mot cancertumörer, demenssjukdomar och inflammation.

 

 

Dem som vägrar tro att cannabisväxten kan leda till bra mediciner och ekologiska produkter har fel. Säg det till dem! Argument om att cannabis är ett gift och att hampaprodukter lyser med sin frånvaro kan enkelt motbevisas med några snabba sökningar på Internet.

Ett annat argument som kan vara slående är att medicinen Sativex redan skrivs ut till patienter i Sverige. Medicinen som det ändå bör kallas kommer i form av en tinktur och innehåller cannabinoider, från riktiga cannabisväxter, upplösta i alkohol. I Sverige så får några få patienter medicinen med specialtillstånd. Endast sju läkare i Sverige har skrivit ut Sativex eftersom undantag i narkotikalagen måste beviljas. Alla konventionella alternativ måste redan ha prövats av patienten men det är läkare som hanterar allt det krångliga. För patienten är det som vanligt med recept och apotek.

Fråga din doktor!

Lycklig 420-dag! (tjugonde april)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.