Nyheter

Medicinska brukare nekas organtransplantation

I USA så diskrimineras patienter i behov av organtransplantation ifall de använt medicinsk marijuana. Tim Garon en person med hepatit C och en mycket dålig lever har nyligen nekats en plats i kön för en ny lever. Hans bruk av cannabis som ordinerats av en läkare är skälet.

 

Det finns väldigt lite forskning om cannabis och dess effekter i och med organtransplantationer men när patienter som brukar cannabis medicinskt har nekats en plats i transplantationskön så förklaras det ofta med att en viss sorts mögel som är vanligt förekommande i tobak och cannabis kan orsaka en dödlig infektion hos personer med ett nytt organ i sin kropp.

Det verkar som att flera sjukhus tolkar det medicinala bruket som att patienten har missbrukartendenser och att en transplantation skulle vara slöseri. Då cannabis eller de aktiva substanserna går att konsumera på andra sätt än rökning och det verkar vara just en fråga om moraliserande ifrån sjukhusen så har bla aktivistnätverket Norml protesterat mot det här. De senaste tio åren så har det förekommit flera gånger att personer med en historia av medicinskt bruk av cannabis nekats en plats i kön för ett nytt organ och därför avlidit.

Länk: Prescribed pot users face transplant hurdles

[tags]cannabis, medicinsk marijuana, transplantation, usa[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.