Folkhälsoinstitutet drogförebyggande arbete
Nyheter

Mindre pengar till alkohol- och narkotikaåtgärder i regeringens budget

För att regeringen ska ha råd med skattesänkningar så måste det sparas på något annat och det blir såklart något som folket inte bryr sig så mycket om. Utan att ens yppa något om det så har man klippt drygt 46 miljoner från nästa års folkhälsoinsatser. För perioden 2011-2012 så minskas anslagen från 256 till 72 miljoner kronor.

Detta verkar inte oroa Folkhälsoinstitutet som helst tittar i backspegeln:

Vad det här innebär för beroendepatienter i stort behov av riktig vård är väl omöjligt att sia om men det är svårt att se hur narkotikapolitiken ska kunna förändras till det bättre. Visst vore det bra om pengaströmmarna till dinosaurier som Actnow upphör men troligtvis drabbar det som vanligt de mest utsatta.

 

 

Varje dag dör i snitt en person i Sverige en narkotikarelaterad död. Nu minskar vi anslagen som går till att stävja detta och satsar det istället på fler poliser. Statistikpolerande poliser som jagar narkomaner som pokaler är inte direkt rätt väg att gå. Argumentet mer poliser, mindre beroendevård, för att stävja organiserad brottslighet vars största inkomster kommer från narkotikahandel är inte logiskt.

Oavsett vad blåa eller röda politiker säger så går det inte att bekämpa den växande organiserade brottsligheten med noll tolerans. Vi måste blicka ut i världen, legalisera och reglera!

Länk:

Strypta anslag till folkhälsan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.