Nyheter

Mobilisering mot narkotika läggs ned!

Efter 6 års trogen tjänst för den svenska havererade modellen om ”ett narkotikafritt samhälle” får Björn Fries sparken och mobilisering mot narkotika läggs ned.

Vi vill härmed ge Björn Fries en bukett blommor för 6 år av mer eller mindre ”intressanta” satsningar, där propaganda och mytbilder presenterats för svensk ungdom som inte kan koppla detta mot verkligheten.

Vi minns till exempel den mycket diskutabla ”knark är bajs” –kampanjen, där man genom att fokusera på cannabis helt missade målet. Björn Fries kan dock inte helt lastas för detta, han har haft ett tungt ok att bära, nämligen ett uppdrag att stödja en politik som inte är baserad på fakta och vetenskap utan på propaganda i syfte att skapa svensk enighet kring något som är falskt.

Björn Fries insåg själv detta, då han i Dagens nyheter gjorde avbön och riktade en svidande kritik mot dagens politik.

”Vi vet nästan ingenting om narkotika idag, Missbruket har pågått, men diskussionen har varit alldeles för låg. Det är idag pinsamt att diskutera svensk narkotikapolitik i internationella sammanhang”Björn Fries

Björn Fries har rätt, svensk narkotikapolitik är idag pinsam att diskutera internationellt, då vi envist blundar för den fakta och vetenskap som visar att kampen mot narkotika skapar större skada och större samhällskostnader än själva bruket. Den diskussion som saknats i dagens Sverige är just kring detta faktum.

260 miljoner skall regeringen satsa nästa år inom det narkotikapolitiska området. Vi får hoppas att folkhälsominister Maria Larsson (KD) och resten av den borgerliga majoriteten nu tar chansen att studera den fakta som visar på att legalisering av cannabis tillsammans med en skadebegränsande narkotikapolitik skulle åter få Sverige att verka seriös inför omvärlden. Något annat är slöseri av svenska skattepengar! Vi ser en ljusing i att allt fler forskare, debattörer, kultursidor, debattsidor och ledarsidor med intresse för narkotikapolitik förespråkar att dagens ”narkotikafria samhälle” skrotas, då det visats sig vara allt annat än lyckat.

Tack Björn Fries för att de 6 år du spenderade på denna tjänst ledde till en ny syn på svenska narkotikapolitik, vi rekomenderar en ny position inom Svenska Normal!

Andra bloggar om: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.