Nyheter

Moderat riksdagsledamot vill fria alkoholen men fälla droger

Den moderata riksdagsledamoten Christian Holm ifrån Värmland uppmärksammas av TV4 för sin motion om införande av drogtester i skolan. I motionen pratas det om ”frivilliga” drogtester som ska få genomföras efter det att ett kontrakt upprättats mellan skola, elev och målsman.

Från samma Holm finns det en annan motion med rubriken Serveringstillstånd och öppettider på krogen. I denna motion så tar han upp problemet med att det är kommuner och inte krogägarna själva som bestämmer öppettider.

 

 

Citat ur motionen:

”På flera orter har det gått så långt att medborgarnas möjligheter till ett levande och aktivt uteliv kraftigt begränsas”

Christian Holm (M) riksdagsledamot, Värmland

I samma motion går det även att läsa om riskerna med krogar som håller öppet för få timmar. När lagliga krogar måste stänga tidigt så ökar den svarta marknaden och ”fyllan på stan.”

Så vadå, att legalisering innebär kontroll gäller bara alkohol? Om Christian Holm bara byter drog så är han välkommen att blogga på Cannabis.se.

Länkar:

Riksdagsledamot vill drogtesta elever

Motion 1: Drogtester i skolan

Motion 2: Serveringstillstånd och öppettider på krogen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.