Nyheter

Moderaternas Patrik Nordlund hittar på om cannabis och psykiatrin

Patrik Nordlund (m) sitter som nämndeman i förvaltningsrätten i Värmdö Kommun. Nyligen gjorde han bort sig på twitter med en kommentar under ett inlägg från en annan moderat. Nordlund kände sig nödgad att invända mot önskan om en narkotikapolitik som baseras mer på fakta än moralism. Hans kommentar:

Fakta så som att 9/10 inom psykvården är brukare av cannabis? Självvalda psykiska problem.

Först försökte han ducka kritiken genom att hänvisa till sekretess. 🙂
På Värmdö verkar det vara Reefer Madness 1936. Men snart är det 2021 och drogdebatten ser annorlunda ut idag.

Svaren lät inte vänta på sig! En hel det twittrare krävde evidens till stöd för hans påstående. Enligt Nordlund är det minsann inte hans uppgift att googla åt kritikerna, sedan svamlade han vidare om att den som vill kan hitta stöd för vad som helst..

Något som fascinerar är blandningen av människor som blir förbannade och säger ifrån med länkar till fakta och empiri baserat på livs- eller yrkeserfarenhet. Det är allt från aktivister, brukare, akademiker, medicinare och en polis!

En underhållande kommentar i en annan tråd där forskare diskuterar detta felaktiga påstående kommer från Joar Guterstam. Han är psykiater och beroendeforskare samt ordförande i Svensk förening för beroendemedicin. Guterstams kommentar är ett enkelt ”WRONG” levererat av Trump i form av en animerad gif.

via GIPHY

Bildbackup på twitterinlägg från Patrik Nordlund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.