Nyheter

Möte om cannabis i Malmö

Det var en skön eftermiddag i söndags med strålande sol då filmen The culture high hade svensk filmpremiär. Platsen var i ett av Malmös folkets hus. Salen där mötet skedde var mycket rymlig och vacker. Regissören Adam Scorgie som egentligen skulle flugit in från Nordamerika var med genom Skype då han nyligen fått tillökning i familjen.  

Innan filmvisningen var det paneldebatt. Temat var inte så mycket för eller mot utan snarare en diskussion om vad som kommer att hända i framtiden och vad som lett fram till det. En av gästerna var professor Ted Golberg som skänkte lite stjärnglans över en väldigt intressant sammankomst. Besökarna fick sedan ställa frågor till debattpanelen.

Många var vi som hade kommit för delta och det kan nästan beskrivas som Sveriges första cannabismässa, om än i miniformat. På en övervåning fanns utställarna:

Fria fröet, Cannalisörerna och författaren Daniel Wilby.

Arrangören Wally Johnson m.fl. ska ha ett stort tack för detta som var något nytt helt unikt i Sverige. Det ska även bli mycket intressant att se mer klipp från hans film Mary & I som spelas in just nu. Vi fick se en teaser från inspelningen på ett marijuana dispensary i Colorado.

Wally som också han deltog i debatten sa bl.a. att Malmö är ground zero för cannabisaktivismen i Sverige. Så känns det verkligen då flera intressanta projekt och kreativa sammanslutningar som jobbar med cannabis har blommat upp där den senaste tiden. Det är alltså inte bara billigast och finast röka som gör Malmö till Sveriges cannabishuvudstad. 

Länkar:

Svenska premiärvisningen av The Culture High + Paneldiskussion + Q&A med AD (Facebook) 

Cannabis.se om The culture high

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.