Nyheter

Narkofascismen kränker mänskliga rättigheter

Svenska knarkkrigare slåss nu för sin överlevnad. En del av deras strategi går ut på att pracka på andra länder den hopplöst otidsenliga utopin om nolltolerans för att uppnå ett narkotikafritt samhälle. Det målet försöker de uppnå bl a genom skattemedelsfinansierade World Federation Against Drugs, en förening som styrs av RNS. (Riksförbundet för ett Narkotikafritt Sverige)

Ett annat, vanligt förekommande sätt för dem att sprida sin fundamentalism, är att ge bistånd till utvecklingsländer. Det kan handla om länder där beroendevården måste byggas upp från grunden, narkotikalagstiftning moderniseras eller att tillföra kunskap inom området som i nuläget saknas.

Harm Reduction International är en fristående expertorganisation som bl a rapporterar till FN-organet ECOSOC. I slutet på juni släppte HRI en rapport som visar att moderna västländer sponsrar program i flera asiatiska länder, pengar som ofta används till förvaring av missbrukare där kränkningar av mänskliga rättigheter hör till vardagen.
I dessa länder tränas och sponsras även rättsväsendet av oss vilket är moraliskt tveksamt, eftersom narkotikadomar i dessa länder ofta resulterar i dödsstraff. Ibland döms t o m medborgare från givarländerna.

Sverige har t ex skickat ca 11 000 000 kronor under de senaste sex åren till Vietnam, officiellt för att förbättra förhållanden inom beroendevården. Problemet är bara att dessa ”vårdinrättningar” är veritabla slavläger där människor med beroendeproblematik är rättslösa.

Representanter för svenska nykterhetsorganisationer åker gärna på konferenser i exotiska länder, tyvärr utnyttjas alltså detta av hårdhänta politiker som vill verka tuffa mot kriminalitet genom att peka på Sverige och sedan kränka mänskliga rättigheter. Vi skrev redan 2009 om samarbete mellan IOGT-NTO och IFNGO i Malaysia som är kända förespråkare av ett brutalt krig mot narkotika. I realiteten innebär detta oftast att det är konsumenterna av denna narkotika man krigar mot.

Knarkkrigare måste hållas ansvariga för all död och misär deras ideologi orsakar. Knarkkriget är mer förödande än narkotikan!

Länkar:

HRIs (f.d IHRA) nya rapport kritiserar Sveriges ekonomiska bidrag till utländska ”fångläger” för narkomaner

Elert: Drogpolitikens mörka baksida

UN DRUG POLICIES LEAD TO GROSS HUMAN RIGHTS VIOLATIONS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.