Nyheter

Narkotikapolis försökte röja tidnings skyddade källa

Narkotikapolisen Niklas Lindroth från Alingsås är en knarkkrigare som gjorde bort sig rejält igår. Han verkade tycka att en nyhet i tidningen Barometern var alldeles för provocerande.

Reportaget beskrev ett ungt par som ansåg sig själva som intresserade av ett hälsosamt och socialt liv, fast med undantaget att de odlade cannabis i garderoben. Men normaliserande och argument som att INTE sponsra den undre världen, det biter minsann inte på konstapel Lindroth.

Han som är en del av #twitterpolisen, en försvarare under RNS/Drugnews socialamedier-inlägg, ofta drama queen när det kommer till memes och s.k “polishat”. Han kunde såklart inte hålla sig utan gick ut med en allmän efterlysning på sin privata(!) twitter. Andra twittrare undrade då om grundlagen och förbudet för myndigheter att eftersöka källor till media. Se tryckfrihetsförordningen (3 kap 4 §) samt yttrandefrihetsgrundlagen (2 kap 4 §).
Moralens riddare sir Lindroth drog då till med allegoriska argument som jämförde välanpassade cannabisrökare med mördare, för att sen ge med sig och ta bort tweeten.

Men skadan är redan skedd! Det här är ett tydligt exempel på hur poliser i Sverige deltar i drogdebatten. Polisen är delaktig i att cementera en repressiv narkotikapolitik! Det är direkt odemokratiskt med poliser som, i tjänst eller inte, på populistiskt vis motverkar kritiker och alla som söker förändring av den rådande politiken.

Som grädde på moset gillades den korkade tweeten av Barometerns politiska redaktör Daniel Braw. Frågan är hur du skulle känna nu om du var källan till denna artikel? Är deras syfte att skrämma folk?

Det här är vad du kan göra:

1. Gör en JO-anmälan online, i första hand mot Polismyndigheten, i andra hand Niklas Lindroth vid polisen i Alingsås. Förslag på text:

Beskrivning av ärendet

Polismannen Niklas Lindroth har på Twitter eftersökt personer som figurerat i en artikel och skyddas av tidningen Barometerns källskydd. Detta skedde 15:20 den 16/7 2017.

På vilket sätt anser Ni att myndigheten/tjänstemannen har agerat felaktigt?

Polismannens agerande borde ses som ett brott mot grundlagen då det kan skrämma uppgiftslämnare som lämnar uppgifter till media, motverka det fria ordet, samt urholka förtroendet för press och polismyndigheten. 

Övriga upplysningar

https://www.youtube.com/watch?v=ABc8ciT5QLs

Bifoga filer

Om du vill bifoga bevis: https://cannabis.se/images/bilder2/Niklas-Lindroth-nark80ka-cannabis-JO.png

2. Kontakta arbetsgivaren och chefer för att ifrågasätta hans politiska lobbying. Den propaganda han sprider riskerar att skada allmänhetens förtroende för polisen.

https://polisen.se/Kontakta-oss/Polisstationer/Vastra-Gotaland/Alingsas/

https://www.facebook.com/Polisen-Alings%C3%A5s-Lerum-Herrljunga-och-V%C3%A5rg%C3%A5rda-1399486643632063/

Länkar:

De odlar cannabis mitt i Kalmar (Reportaget från Barometern)

Tråd med tweets som kom efter det borttagna inlägget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.