Den självutnämnde hippien Doede de Jong, producerar cannabisolja hemma i den isolerade holländska byn Appelscha, dit han flyttade för att komma närmare naturen.
Nyheter

Nederländerna: Man friad i domstol för cannabisodling

Det var en gång ett växthus i den isolerade holländska byn Appelscha i Friesland där cannabisen frodades. Växthuset sköttes och ägdes av en holländsk man vid namn Doede de Jong, som är en hängiven cannabisfantast. Han sålde sina produkter till lokala användare.

Sedan kom polisen och tog alla plantorna utom de fem som varje holländska hushåll får odla.
Naturligtvis blev resultatet av det här en rättegång där de Jong befanns skyldig till att ha brutit mot den lag som möjliggör för myndiga holländare att odla högst fem plantor. Så långt inga överraskningar.

Men sedan skedde det märkliga att domarna vägrade att utfärda ett domslut!
De hävdade att målet med denna självutnämnda hippie och hans cannabisodling var ett helt annat än de verkliga brottslingar som håvar in enorma, olagliga vinster från narkotikaförsäljning.

De Jong odlade för att förse sig själv och sina vänner med kvalitativ cannabis, inte för att göra några oskäliga vinster.
Det här kan komma att bli en dom som kan få stora konsekvenser för cannabisodlare i Nederländerna. Håller den officiella attityden på att förändras i landet? Kommer domen att bli prejudicerande..?
Framtiden får utvisa huruvida det handlar om en trend.

-Jag odlar av principskäl därför att jag tror på cannabisens rekreationerna och medicinska egenskaper, förklarar De Jong för nyhetsbyrån APF där han står bland sina grönskande tomater i det växthus där under årtionden cannabisplantor växt.
-Det här är första gången någon domare har visat någon respekt för vad jag uträttat och det ser jag som en stor seger! säger han.

Länk:
Unrepentant Dutch cannabis grower revels in court ’win’

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.