Nyheter

New York lindrar lagen

Fr o m den 19 november behöver inte New York-bor som ertappas med under 25 gram marijuana vara speciellt oroliga för de juridiska följderna. 
Då träder nämligen de nya bestämmelserna som förvandlar innehav i den storleksordningen till förseelser, vilket inskränker följderna till maximalt 100 dollar i böter och en inställelseorder till rätten.

Inga gripanden
Vid en presskonferens i måndags tillkännagav New Yorks borgmästare Bill de Blasio att personer som påträffas med mindre än 25 gram marijuana inte längre ska gripas, utan bötfällas med upp till 100 dollars, beroende på mängden.

Rasistisk lag
Den mildare synen på marijuana från officiellt håll fyller flera syften. Delvis gick den nuvarande borgmästaren Bill de Blasio till val bl a på löftet att han skulle ta bort den impopulära ”stop-and-frisk”-lagen, som gjorde att polisen närsomhelst kunde stoppa och kropps-visitera personer som de misstänkte för marijuanainnehav. (Ett oproportionerligt högt antal av personer med latinskt och afrikanskt ursprung drabbades). Till stor del påverkar den allmänt rådande opinionen och utvecklingen i USA när det gäller drogens legala status.

Dyra misstag
Och kanske spelade den omständigheten att borgmästarens egen dotter Chiara i en YouTube-video förra året medgav att hon rökt cannabis under sin tid vid college in en aning när New York nu intar en mera avslappnad inställning till marijuanainnehav?
-Alltför många tidigare ostraffade New York-bor har gripits för innehav av små mängder marijuana och de misstagen har inverkat menligt på deras straffregister, sa borgmästare de Blasio.

Länkar:

New York mildrar syn på marijuana

New York City’s Incomplete Marijuana Reform

Marijuana May Mean Ticket, Not Arrest, in New York City

New York bliver mere pot-venligt

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.