Nyheter

NL: Borgmästare samarbetar om odling

Tre nederländska borgmästare ska samarbeta för att sammanställa ett förslag om hur odlingen av marijuana ska regleras. Förhoppningen är att man genom detta kommer att minska de kriminella organisationernas inflytande över cannabishandeln.

För närvarande sker odlingen i det fördolda, ofta i hyrda lägenheter, där odlingsutrustningen riggats så att processen sköts mer eller mindre automatiskt. Genom samarbetet hoppas borgmästarna kunna reducera den illegala odlingen och gatuförsäljningen, enligt ett uttalande av Maastrichts borgmästare Onno Hoes.

 Enligt Hoes är det den täta trafiken av utländska drogturister som möjliggör de kriminella nätverkens existens och dessa måste stoppas, enligt borgmästaren.

I de cannabiscaféer som ligger i Roermond och Sittard-Geleen får utlänningar tillträde till coffeshops, men enligt borgmästarna har detta inte skapat några problem eller störningar. Istället tenderar gatuförsäljningen att minska.

Länkar:

Mayors researching regulated marijuana growing

Coffeeshops Open, Drug Dealers Vanish

Netherland Cities Defy Marijuana Tourist Ban

NL: Revolt mot weedpasset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.