Nyheter

Noll tolerans av narkotikafria utopier

RNS och gänget bedriver flitig lobbyism för en narkotikafri värld med internationellt möte i Schweiz som en uppföljning på förra årets World Forum Against Drugs i Stockholm. WFAD strävar efter att vara ett forum för världens antiknarkare. Förra årets hedersgäst var drottning Silvia och för att inte verka sämre i år så möttes deltagarna i den svenska ambassadörens palats i Schweiz.

European Cities Against Drugs sponsrade det första WFAD-mötet 2008 med en halv miljon kronor och resurser. ECAD är ett projekt inom Stockholms stadshus och årsbudgeten för 2008 var nio hundratusen kronor. Det är en gåta hur stockholmarnas skattepengar kan fördelas till den här sortens projekt, med betald personal, vars uppgift är att sprida nykterhetspropaganda över hela jorden.

Det låter lite som en Bondfilm men visst verkar det som att Stockholms stadshus sponsrar religiösa entreprenörer från branschen med behandlingshem som tillsammans med kungahuset kidnappat Svenska narkotikapolitiken? Världen är deras nästa mål.

 

 

Den nordamerikanska styrelseledamoten för WFAD är Dr. Robert Du Pont, professor i psykiatri. Han har haft flera höga poster inom amerikanska myndigheter. Från 1973 till 1978 var han Vita husets drogtsar. CIA kanske? Eller gillar han helt enkelt att umgås med Svenska kungligheter?

Svenska styrelseledamoten tillika generalsekreterare i RNS heter Per Johansson. Han skriver om mötet i nykterhetsbladet Drugnews:

Vi lever i en spännande tid. På många sätt är det dystert med narkotikaläget, men samtidigt öppnas helt nya möjligheter när världen förändras.

Glöm inte att Kina, Indien och Japan har en tydligt restriktiv hållning i narkotikapolitiken. Räkna efter hur många som bor där och du kommer att inse att EU:s 500 miljoner och USA:s 300 miljoner inte är så många.

Menar han Kinas dödsstraff för langare eller Indiens acceptans av religiöst cannabisbruk?

Vid mötet i Schweiz så grundades WFAD rent formellt av organisationerna IOGT-NTO, Riksförbundet narkotikafritt samhälle, Sveriges invandrare mot narkotika och Sveriges Landsråd för alkohol- och narkotikafrågor. Kanske är det svårt att tanka Stockholms stadshus på mer pengar? Kanske för känsligt? Lägg pengarna på narkomanvård istället.

Dessa dinosaurier, ofta med religiös värdegrund, får mig att känna nationalism och skam på samma gång. Spanjorerna tror mig knappt när jag berättar att polisen får tvinga av dig kläderna för 2g cannabis.

Mer om ECAD:

Enligt Stockholms dåvarande borgarråd Kristina Axén Olin så startades ECAD som en reaktion på de ”krafter” som arbetar för legalisering. I en ansökan från 2007 gällande medel till konferensen 2008 så skrev Axén Olin att staden är djupt engagerad i ECAD.

Initiativtagaren till WFAD heter Båb Bergwall och han är även medförfattare till den vetenskapligt sågade propagandaboken Sprututbyte som skickades ut till alla riksdagsledamöter av RNS. Boken verkar vara seriös och är fylld med ”fakta” som ifrågasätter nyttan med sprututbytesprogram. Karolinska Institutets etiska råd ifrågasatte bokens vetenskapliga grunder, trots det säljer RNS den fortfarande.

Nu när konspirationskarusellen ändå snurrar: RNS, Torgny ”Hassela/ReageraMera” Peterson  och Stockholms stadshus dricker vid samma vattenhål. Actnow.nu månne?

Protester är vad som behövs! Prat om en narkotikafri värld är det som måste bli tabu.

Läs mer:

World Forum Against Drugs i Stockholm

Ansökan om medel för genomförande av World Forum Against Drugs 15-17 september 2008

“WFAD – steg mot en narkotikafri värld”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.