Nyheter

Nollvisionen om det narkotikafria samhället sjunger på sista versen

I helgen hade Vänsterpartiet partistämma och det röstades om flera motioner gällande narkotikapolitik. En som vann tillräckligt med stöd även om partistyrelsen ville annat var A92. Vad det handlar om är att visionen om ett narkotikafritt samhälle ska pensioneras och istället ändras till ett ”samhälle med minskade skador från narkotika utifrån en restriktigt syn på narkotika”.

Kanske inte känns så omvälvande, speciellt med tanke på att Nooshi Dadgostar oftast verkar skita i partiets beslutade narkotikapolitik, men det är ändå symboliskt viktigt och ett steg i rätt riktning.

Det här kan antas komma ifrån den nyligen färdigställda narkotikautredningen ”Vi kan bättre!” som innehåller samma förslag, dvs att vi bör skrota nollvisionen om det narkotikafria samhället. Något som gör knarkkrigare och nykterister ledsna. Anledningen är så klart att det är ett tecken i tiden. Ett tecken på stundande förändring.

Frågan är vad Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) ska byta till för namn när det här sker?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.