Nyheter

Norge: Knarkkriget är förlorat!

Høyres partiledare Erna Solbergs före detta talskrivare ber politikerna lägga ned förbudslinjen och istället välja  legalisering och reglering av narkotikabruk

Den konservativa tidskriften Minerva har på ledarplats krävt att narkotika ska legaliseras. Det gäller inte bara cannabis, utan Nils August Andresen, den ansvarige redaktören för Minerva, vill att legalisering och reglering bör vara ett sätt att närma sig drogproblematiken över huvud taget.

 

Argumentationen går ut på att en legalisering skulle reducera en del av de kriminella problemen i Norge samt vissa skadeverkningar som har samband med narkotika.

 

– Norska politiker måste lyfta blicken
– Vi måste ändra förutsättningarna för debatten och göra politikerna uppmärksamma på hur stor skada förbudet gör med avseende på global säkerhet och terrorverksamhet, säger Nils August Andresen till Nettavisen.

”För krigen mot narkotika i form av förbud, har inte varit lyckade. Det är inte frågan om att acceptera eller inte acceptera att narkotika är tillgängligt. Den är tillgänglig. Kriget är förlorat”,  skriver han på ledarplats.

Minervas ansvarige redaktör Nils August Andresen, som skrivit ledaren, har varit rådgivare i Høyres stortingsgrupp och talskrivare åt partiledaren Erna Solberg. Han är inte ensam om sin inställning. Polisveteranen Iver Stensrud (61), t ex, vill göra bruk av narkotika lagligt och han får stöd av kriminologiprofessorn Paul Larsson.

Länkar:

– Krigen mot narkotika er tapt

Legaliser. Alt. Nå.

Vil avkriminalisere narkotikabruk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.