Nyheter

Norge: MP vill utreda offentlig cannabismarknad

Det blåser statistisk medvind för det norska Miljöpartiet just nu. Det finns en chans att man äntligen kommer in i Stortinget vid valet i september. I partiets nya program framgår bl a att man vill utreda möjligheterna att starta försöksprojekt för att sälja statlig cannabis, något som givetvis är kontroversiellt i mångas ögon.
Enligt Miljøpartiet/De Grønnes partiprogram vill man undersöka möjligheterna till ”…offentligt styrd produktion och försäljning av cannabis”. Dessutom vill De Grønne starta ett pilotprojekt där cannabis ska säljas under strängt kontrollerade former.

Det norska Miljöpartiets nationella språkrör, Hanna E. Marcussen förklarar varför partiet valt den här ståndpunkten:

Vill hjälpa svag grupp
-Vi behöver ett nytt tänkande, eftersom den nuvarande narkotikapolitiken uppenbarligen inte fungerar, så det är dags att någon tar den här lite besvärliga debatten. Det här är en hälsofråga och vi kommer att hjälpa en svag grupp. Vi vill därför tänka om hur vi kan få möjlighet att begränsa skadeverkningarna.

Öppen marijuanaförsäljning
Idag säljs marijuana öppet längs Akerselva i Oslo utan att någon lyckats begränsa åtkomsten, fortsätter hon. En offentlig, kontrollerad cannabismarknad skulle åtminstone hjälpa till att begränsa tillgången för de yngsta brukarna.

Länkar:

Miljøpartiet vil utrede offentlig hasjsalg

Norway Green Party Calls for State Marijuana Production

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.