Nyheter

Normal Norge utestängt från politikerveckan

Norges motsvarighet till Almedalsveckan är Arendalsuka. Nu har det blossat upp en debatt eftersom den norska aktivistföreningen Normal inte är välkomna att delta i år. Förra året hade de tillstånd att vara på plats för att presentera sina idéer och demonstrera. 

Normal är en etablerad röst i vårt grannland med flera lokalföreningar och deras budskap når ofta ut i media och på nätet. Deras ordförande André Nilsen kritiserade nyligen organisatörerna i ett debattinlägg i Nettavisen. Han menar att det här handlar om moralpanik och stigmatisering. Och att det är uppseendeväckande eftersom det redan bestämts i Norge att narkotikapolitiken ska reformeras.

Men skillnaden på debattklimatet i våra länder är ändå ENORM! För i det här fallet erbjuds stöd från något oväntat håll. Fagrådet är en paraplyorganisation för alla föreningar i Norge som sysslar med alkohol och narkotika. På deras sida finns det ett inlägg som stöder Normal.

Även generalsekreterare för Actis, Pernille Huseby, säger på sociala medier att trots deras meningsskiljaktigheter så tycker hon att det här är fel. Actis är en statligt finansierad organisation vars syfte är att motverka narkotika. Deras kommunikation och verksamhet är ofta utsatt för hård kritik av folk från Normal och debattörer i sociala medier.

Arendalsuka genomförs mellan den 12 och 17 augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.