Nyheter

NT skriver artiklar om cannabis och hasch

Norrköpings Tidningar har i en serie artiklar skrivit om hasch och hur farligt det är. De flesta artiklarna är i samma gamla drakoniska ton men en artikel fick mig att reagera positivt. Journalisten Fredrik Andersson visar med rubriken ”Låt oss bestämma över våra liv” att NT inte är en sketen landsortstidning som bara vågar publicera politiskt korrekta åsikter. Förnuftiga argument som förekommer i artikeln är att marijuana skrivs ut som medicin i vissa länder och att många (de flesta) inte testar tyngre droger bara för att de rökt på.

Men visst alla artiklar är inte så nära sanningen och fria från propaganda. Rubriken ”Hippie-haschet var mycket mindre giftigt” (Länk: http://surl.se/wsr) får i alla fall mig att sucka djupt. När jag sen läser formuleringen ”det giftiga ämnet THC” ramlar jag av stolen. Det vore trevligt om Rikard Lemming och Olov Paulsson som skrivit denna ”artikel” kunde uppvisa något vetenskapligt stöd för sitt ordval.

”gift, substans som i viss koncentration är skadlig för allt levande.” Källa: NE.se

Det där låter mer som Absolut vodka. 😉

Till föräldraföreningarna i Norrköping: Istället för att skicka arga insändare till NT så borde ni vara stolta över att er stadstidning vågar sig på en viss nyansering i denna infekterade debatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.