Nyheter

Nu vill Mexikos huvudstad legalisera!

I september kommer vänsterpartiet Demokratisk Revolution att lägga fram ett lagförslag där innehav av upp till 25 gram cannabis samt hemodling för eget bruk föreslås bli legalt i huvudstaden Mexico City. Lagändringen skulle även medföra att cannabisklubbar, där man lagligt kan konsumera drogen, blir tillåtna.
Nyheten om det kommande legaliseringsförslaget sammanfaller med ett uttalande från den förre presidenten Vincente Fox, då han några veckor sedan offentligt tog ställning för en legalisering av cannabis.
-Om det blir lagligt, kommer jag att odla själv, sade den tidigare presidenten, som genom den här lagändringen vill minska drogkartellernas makt.

”Inte missbrukare”

De flesta marijuanakonsumenterna är inte missbrukare eller kriminella, utan funktionella människor, fastslog stadsfullmäktigeledamoten Vidal Llerenas Morales.

Mot bakgrund av de tio tusentals dödsfall som de mexikanska drogkartellerna gett upphov till och den hastighet med vilken de globala legaliseringssträvandena av cannabis har för närvarande, förväntas lagförslaget bli framgångsrikt.

För närvarande är det lagligt att inneha upp till fem gram cannabis i Mexiko. Dessutom får man ha små mängder av t ex kokain eller LSD.

Länkar:

Mexico City To Consider Legalizing Marijuana

Legislation Announced in Mexico City to Legalize Cannabis

Mexico City to consider marijuana legalization?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.