Nyheter

NY: Kan knarklangare bli laglydiga entreprenörer?

I den amerikanska delstaten New York håller lagstiftare på att utforma ramverket för legalisering av cannabis. Något som är mycket intressant är att folk som drabbats hårdast av omodern nolltolerans ser ut att få en fördel när det kommer till utdelning av licenser för cannabisföretag. Tanken är att folk med tidigare domar och ofta från etniska minoriteter inte ska bli omsprungna av kapitalstarka cannabisföretag. I förslaget lyfts även kvinnligt företagande fram och att det måste främjas.

Legalisering i megastaden New York och omkrinligganden områden beslutades i mars 2021. Det skedde ej genom en omröstning som i många andra amerikanska delstater, i NY skedde det genom ett förslag om lagändring som erhöll brett politiskt stöd.

Den svenska myten om legaliseringens verkningslöshet

Det är en intressant uveckling som går tvärt emot den etablerade sanningen i Sverige om att legalisering och reglerad marknad inte hjälper mot kriminalitet, detta eftersom knarklangare enligt fördomsfulla svenskar är onda latmaskar som bara hittar något annat att tjäna pengar på om cannabis skulle beskattas och säljas i affärer.

Källor:

New Yorkers With Marijuana Convictions Will Get First Retail Licenses

Today, we continue our work to build a fairer, more equitable New York.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.