Nyheter

Ny studie: Cannabisanvändare överlever hjärtattacker lättare

De som drabbas av hjärtattack och har använt cannabis är bättre rustade för att klara livhanken, enligt en ny undersökning som publicerats i den vetenskapliga tidskriften PLOS One.

Ett forskarteam från University of Colorado har upptäckt att patienter med cannabis-bakgrund är mindre benägna att dö i hjärtattacker. Det här går stick i stäv med en tidigare rapport från förra året, där forskarnas slutledning var att cannabisanvändande patienter skulle löpa högre risk att drabbas av hjärtattack.

Coloradoforskarna jämförde data från mer än 3 800 patienter som haft hjärtattack med 1,2 miljoner som också drabbats, men uppgav att de inte använde cannabis.
Det något förvånande resultatet var att ”cannabis-patienterna” var signifikant mindre i farozonen för att dö, uppleva chock eller behöva operera in artificiella hjälpmedel.

För två månader sedan råkade den amerikanske komikern Kevin Smith ut för en massiv hjärtattack på jobbet. Han hävdar att (enligt hans läkare) cannabis räddade hans liv, eftersom det hjälpte honom att slappna av.
Detta har retat vissa andra läkare, som är av uppfattningen att cannabisanvändning snarare  framkallar kardiovaskulära problem.

Så läkarvetenskapen är splittrad i vanlig ordning. Vem hade väntat sig något annat..?

Källa: Cannabis Users Have Better Chance of Surviving Heart Attack, New Study Reports

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.