Nyheter

Nya Zeeland: Statlig utredning kritiserar stränga narkotikalagar

Det statligt finansierade men fristående utredningsorganet Law Comission har kommit fram till att Nya Zeelands narkotikalagstiftning bör reformeras. Utredningen beställdes av landets regering 2007 och den innehåller en hel del moderna tankar som ogillas av knarkkrigare.

Det rekommenderas bl.a. att medicinsk cannabis ska legaliseras och att försök med patienter borde inledas så snart som möjligt. Eftersom så många upplever att medicinsk cannabis hjälper mot hälsoproblem och detta med mindre bieffekter än många legalt tillgängliga mediciner så bör heller inte dessa patienter gripas.

Utredarna menar även att innehav av narkotika för personligt bruk ska dekriminaliseras och endast kunna leda till böter eller varningar utan juridiska påföljder. Även för småskalig handel av illegala droger rekommenderas det en ändring av straffsatserna då det oftast rör sig om tjänster bland vänner, alltså att det inte alls är samma sak som försäljning i vinstsyfte.

Sverige är hopplöst efter! Knarkkrigare är mördare!

Länkar:

New Zealand Commission Urges Drug Law Reform

Law Commission

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.