Vita husets nye
Nyheter

Nye ”Drogtsaren” ogillar öknamnet

Den nye ”drogtsaren” i Vita huset -Michael Botticelli- är inte speciellt förtjust i just den benämningen.
-Det för tankarna till en administration som krampaktigt håller fast vid ett förlegat synsätt, tycker han i en intervju för CBSN:s 60 minutes.
På reportern Scott Pelleys fråga om han anser att den politik som förts i över 40 år (War on Drugs) har varit helt fel, svarar han utan att tveka:
-Den HAR varit helt fel!  Inte nog med att den varit omänsklig, den har också helt förfelat sitt syfte.

-Vi kan inte lagstifta bort droganvändningen, fortsätter Michael Botticelli, lika lite som vi kan lagstifta bort cancer.
Och den här attityden sammanfattar hans inställning till droganvändning i allmänhet.
-Hellre patienter än interner som kostar samhället otroliga summor i rättegångskostnader, fängelsevistelser och uppbundna polisiära resurser.

Nykter alkoholist
Michael Botticelli har själv erfarenhet av drogmissbruk i så motto att han nuförtiden är nykter alkoholist sedan 27 år tillbaka. Måhända har denna omständighet gjort att han haft lättare än sina föregångare att ta till sig skademinimeringstanken..?

Förenklad syn
Det förefaller som om Botticelli skulle ha lite väl förenklad syn på hur och varför drogberoende uppkommer, i synnerhet med tanke på hans egna erfarenheter, men så länge det resulterar i en någotsånär förnuftig drogpolitik är nog alla berörda parter nöjda. Utom det utdöende släktet av knarkdinosaurier som finns kvar även i det stora landet i väster, förstås.

Vi har hör det förut
Sådana här insiktsfulla kommentarer med vidhängande löften har vi ju visserligen hört förr från Vita huset, senast i raden av botfärdiga drogtsarer var Gil Kerlikowske, som hävdade att termen War on Drugs var kontraproduktiv och annonserade att han i fortsättningen inte skulle använda den. Däremot ansåg han att legalisering skulle vara detsamma som att ge slaget förlorat (lite motsägelsefullt där, va..?) och kapitulera. Och DET skulle han verkligen inte göra, så det så..!

Nåväl- nu är det nya tider och Obama-administrationen tar ytterligare ett steg i rätt riktning.

Länkar:

CBSN 60 minutes: A New Direction on Drugs

What Drug Czar Botticelli Got Wrong On ’60 Minutes’

Obama’s drug czar: ”We can’t arrest and incarcerate addiction out of people”

USAs nya drogtsar: -Stoppa knarkkriget!

US: Misslyckat drogkrig konstaterat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.