Nyheter

Nytt drogtest, positivt eller negativt för brukare?

På Karolinska Institutet i Stockholm har man nyligen upptäckt ett nytt sätt att ta reda på om en person är narkotikapåverkad, nämligen genom ett utandningsprov.

Testet ska bland annat kunna hitta spår av cannabis, amfetamin, kokain och ecstasy.
På SVT.se skriver man att testet bara kommer att finna spår efter narkotikan inom ett dygn efter användning. Huruvida man egentligen menar att spåren går att finna under tiden man är påverkad och inte efter, framgår inte.

Skulle så vara fallet, att det bara detekterar direkt påverkan, är det självklart ett positivt steg framåt. I alla fall vid nykterhetstest av bilförare.

I vilket fall som helst; med tanke på att bruk och inte ett positivt urinprov är brottsligt och med tanke på polisens arbetsmetoder, med argument om rödögdhet o s v, så borde de inte ha några problem att använda dessa medel i stället för urinprov.
Deras enda riktiga misstankar om brott är ju det uppenbara ruset och skulle du varit påverkad för en vecka sedan borde det således vara helt irrelevant för situationen, eller?

Å andra sidan kanske testen, eftersom de är så mycket lättare att använda än urinprov, kommer att missbrukas ännu mer än urin- och blodprov idag. Det återstår att se.

Länkar:

Nytt drogtest snart här

Nu ska utandningsluften avslöja droger i kroppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.