Nyheter

Obama förutspår mer legalisering

Vid en nyligen genomförd intervju på SciShow svarade president Obama på talkshowsvärden Hank Greens fråga om vad som nu kommer att hända med marijuanan, som för närvarande befinner sig i en slags underlig gråzon. Beträffande dess legala status, sa han så här:

-Vad vi nu ser är hur delstaterna Colorado och Washington experimenterar med legal marijuana sedan de genom lokala folkomröstning valt att legalisera drogen. Och min administrations syn på saken är att fastän cannabis fortfarande betraktas som en illegal drog på det federala planet, så kommer vi inte att satsa några större resurser på att bekämpa det som röstats fram på en delstatlig nivå.

 -Vad jag däremot GÖR på den federala nivån, är att jag ber Justitiedepartementet att titta närmare på hur vi behandlar icke-våldsbenägna droganvändare, därför att jag anser att vi borde behandla marijuanafrågan på samma sätt som vi har hanterat tobaksfrågan och rattfylleriet, d v s som hälsofrågor. Istället har vi helt fokuserat på den brottsliga aspekten, vilket har varit ett föga produktivt sätt att närma sig problemet. Dessutom har det lett till oerhörda problem hos de som blivit värst utsatta- olika minoritetsgrupper.

Länkar:

Obama Predicts More States Will Legalize Marijuana

7 States That Are Next in Line to Legalize Marijuana

Obama: States more likely to legalize pot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.