Nyheter

Odlade 11 kilo hampa- friades

En man i Tingsryd som odlat hampa för att enligt egen utsago förbättra sin åkerjord, klarar sig undan åtal för cannabisinnehav.

Åklagaren Jonny Philipsson säger att utredningen inte kunnat visa att cannabisen varit ”avsedd för missbruk” eller att den om sin åkerjord månande odlaren ”..uppsåtligen innehaft narkotika”.
Därför lade Philipsson ned Kronobergspolisens utredning om narkotikabrott. Men likafullt ville han att cannabisen skulle förverkas, en linje som också Växjö tingsrätt gick på när dess dom föll för cirka en vecka sedan.

 

 

SKL (Statens kriminaltekniska laboratorium) har analyserat tio av plantorna. Nio av dem ansågs vara narkotikaklassad cannabis, men deras THC-halt var inte ens 1%.
-Jag kände inte till att man var tvungen att ansöka om tillstånd för att odla industrihampa, förklarade odlaren. Därför sökte jag aldrig något.

Beslagen gjordes redan sommaren 2009, men de rättsliga kvarnarna mal ju som bekant långsamt. Och så länge man engagerar rättsväsendet i den här typen av kostsamma och betydelselösa fall, så kan vi nog inte förvänta oss att takten kommer att öka nämnvärt.

Länkar:

Odlade elva kilo cannabis – frias

Odlade elva kilo cannabis ? frias

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.