Nyheter

Örebrokurator:”Cannabis är jättelätt att få tag på”

Eva Kristensen är kurator i Örebro kommun och jobbar på den s k Öppenvårdsgruppen. Hon har noterat att cannabisanvändandet har ökat kraftigt det senaste årtiondet.
Mellan åren 2000 och 2009 har antalet lagförda cannabisfall mer än fördubblats. Dom eller strafföreläggande är de vanligaste påföljderna. Strafföreläggande resulterar oftast i böter eller villkorlig dom.

Allt fler åtalas för cannabis
– Tillsammans med amfetamin är cannabis den vanligaste drogen. Den är jättelätt att få tag på, säger Eva Kristensen till Nerikes Allehanda.

Förr importerad- nu hemodlad

Förr importerades det mesta av cannabisen, oftast i form av hasch, men i dag beräknar tull och polis att den allra största delen odlas i landet, vilket ju medför att marijuanan blir den  vanligaste beredningsformen. Eva Kristensen misstänker att just det faktum att cannabisen odlas lokalt är en av anledningarna till drogens popularitet.

Cannabis jättepoppis

– Cannabis ramlar ofta in i ungdomsgrupperna, rapporterar hon. Där är den jättepoppis. Det bygger på både tillåtlighet och tillgänglighet, säger hon.

Relaterade länkar:

”Cannabis är jättelätt att få tag på”

Svenskodlad cannabis ökar dramatiskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.