Nyheter

OK att bryta mot lagen om en familjemedlem blir allvarligt sjuk?

På hemsidan om ett engelskt nätverk av Cannabis Social Clubs går det att läsa en fin historia om någons gamla sjuka mor. Med hjälp av högpotent cannabisolja återfick en 92 år dam hälsan tillräckligt för att kunna sluta med ett flertal mediciner och livsviktig syrgas. En illegal drog gjorde hennes liv återigen värt att leva.

Medicinsk cannabis handlar inte bara om anekdoktala bevis från sjuka människor världen över. Idag finns det massvis med vetenskapliga studier som bekräftar det mänskligheten faktiskt har vetat i flera millennium. Sen att lögnaktiga populister sagt annat i snart ett sekel, det spelar inte längre någon roll.
Naturlig cannabis är alltså medicin och ännu ett bevis på det är tinkturen Sativex som finns med i svenska FASS!

Knarkkrigare som förnekar detta medicinska faktum eller möjligtvis hänvisar till syntetiserade alternativ vet inte vad de pratar om!
Till att börja med så förstår vi ännu inte helt och hållet det endocannabinoida systemet i våra kroppar. Det är väldigt komplicerat, den naturliga uppsättningen av cannabinoider från plantan hjälper på sätt vi ännu inte riktigt förstår. Dessutom är det inte direkt lätt att bedriva forskning på området.

Att sedan säga att rökning aldrig kan vara medicin, ja så enkelt är det inte heller. Ett problem med cannabisbaserade mediciner som administreras på konventionella sätt är att det kan ta lång tid att verka. När du röker något så påverkar det direkt och enligt forskning så är ren cannabis inte tillnärmelsevis lika farligt som tobak. Men visst är en portabel vaporizer att föredra. Lungcancer eller astma kan vara åkommor som mer effektivt behandlas genom att inhalera cannabinoider.

Visste du att organiserade poliser i Sverige (SNPF) sprider bilden av att cannabis som medicin bara är en ursäkt att få knarka?

Länkar:

A Change of View: “Cannabis Oil Saved My Mother’s Life”

Låt oss granska SNPF – Svenska Narkotikapolisföreningen

Rå medicinsk cannabis laglig i UK?

UK: Sativex juridiskt omklassificerad

Förvånande rön om cannabisrökare

Cannabisrökande ökar INTE lungcancerrisk

Cannabissällskap i Sverige 2015?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.