Nyheter

Cannabisolja räddar 4-årings liv

Fyraåriga Leah från Milwaukie i den amerikanska delstaten Oregon drabbades av en dödlig och icke operationsbar form av cancer. Hennes föräldrar fick för 16 månader sedan det ohyggliga beskedet att deras dotter hade högst ett år kvar att leva.
Med hjälp av cannabisolja har emellertid inte bara hennes livslängd ökats, utan dessutom har hennes rörlighet blivit bättre, så att hon numera kan gå i skolan.

För 16 månader sedan fick Lehas föräldrar det ohyggliga beskedet att deras dotter kunde överleva ipå sin höjd mellan ett halvår till ett år, men mera troligt bara ett halvår.
-Värsta dagen i vårt liv! slår hennes pappa Erik Merklin fast.
Erik och Bethany  Merklin kunde inte göra annat än att hjälplöst se på medan cancern härjade i dotterns kropp och bl a orsakade hennes gång att bli ostadig och hennes ögon att gå i kors.

 


Cannabisoljan förlänger livet
Men cannabisoljan har alltså hittills hjälpt Leah att inte bara överleva, utan också att få tillbaka tillräckligt mycket av sin rörlighet för att kunna gå till skolan.

Nu har Leah levt i 18 månader sedan läkarnas utlåtande och faktum är att ingen tillväxt av hennes tumör har skett sedan den senaste MRI-undersökningen för nio månader sedan.

Dyr medicin
Ett stort bekymmer för familjen är naturligtvis den förhållandevis höga kostnaden för Lehas medicin- 100$ i veckan.
Milwaukies invånare har emellertid hjälpt till med sponsring och en rock-konsert hölls i onsdags kväll för att finansiera hennes medicinering. Evenemaget kallades “Rock 4 A Reason” och inkluderade live-music, fem matställen samt konst och hantverk.
 
”Fullständigt mirakel”
-Vi vet naturligtvis inte åt vilket håll det här kommer att gå, säger Leahs mamma Bethany, men vi är tacksamma för att vi fått mycket längre tid med henne än vad läkarna angav.
-Ja, vi förväntade oss aldrig att få uppleva den här dagen. Det är ett fullständigt mirakel, instämmer hennes man Erik.

Länkar:

 4-year-old Milwaukie girl battling rare form of cancer

Parents say cannabis oil helping keep daughter, 4, alive

PEDIATRIC CANCER & ROCK FOR A REASON

Support For Leah Rose Merklin and Family (FB-sida)

 

 [email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.