Nyheter

Para Knas – En film om orten, Sverige och cannabis

En film från en regissör som gör sin långfilmsdebut och kanske med en låg budget, kan det bli bra? Filmen Para Knas handlar om två tjejer och deras ekonomiska ångest i en förort till Stockholm. Att röka spliff normaliseras minst sagt och det är i många scener.

Handlingen och skådespelet får en att tänka på en dansk dogma med avslappnade människor. Filmen innehåller en hel del gangsters och brottslighet men är ändå optimistisk. Skildringen av t ex en LSD-tripp är kanske den bästa i en Svensk film någonsin.

Det är lite av en svensk actionkomedi med stonerhumor och bildskönt foto.

Cannabis.se har varit i kontakt med regissören Nikeisha Andersson och pratat kort om hennes film. Under inspelningarna så fick hon försvara manuset från flera ändringsförslag och en drivkraft för att göra filmen var att visa alla att det går.
Att det som Nikeisha säger ska vara “en film för folket” märks och det framstår som troligt att tittaren kan identifiera sig med karaktärerna. Deras livssituationer och språk känns realistiskt.

På frågan om det finns ett inslag av hennes eget liv i filmen skrattar Nikeisha och säger absolut inte, det är bara en film.

Viktigt! Filmen är nominerad till publikpriset i årets Guldbaggegala. Tyvärr så ska det pga ett tekniskt fel inte varit möjligt att rösta på just Para Knas i ca en vecka. Så nu behövs det extra mycket röster!
Du kan rösta en gång om dagen fram tills den 4 januari. Vill du stödja normalisering av cannabiskultur inom film och främja unga filmskapare så är det här ett perfekt tillfälle. Lägg din röst på Para Knas!

Filmen som är klart sevärd visas på Folkets bio eller kan streamas från deras hemsida för 39 kr. Men en del kortare dialoger på persiska är inte översatta och vi lyckades inte köra fullskärm -buu!

Länkar:

http://guldbaggen.aftonbladet.se/

https://www.folketsbio.se/film/para-knas/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.