Nyheter

USA: Ny paraplyorganisation vill legalisera cannabis

Cannabisindustrin i USA får sin egen intresseorganisation. Affärsidkare inom den medicinska marijuanabranschen m fl har aviserat bildandet av the National Cannabis Industry Association, en organisation med det klart uttalade syftet att förbättra affärsklimatet för den knoppande marijuanaindustrin i landet.

Organisationen kommer att ha sitt säte i Washington och kommer i första hand att fokusera på lobbying, men kommer också att vara de medicinska marijuanaentrepenörerna behjälpliga med råd när det gäller att navigera genom den stundtals snåriga djungeln av lagar och förordningar som omger cannabis. Och inte blir det ju lättare av att alla delstater har sina egna varianter av dessa. 🙂

 

-Det som nu händer. är att en ny industri så sakteliga kommer ut ur skuggorna, säger Aaron Smith, en medicinsk marijuanaförespråkare från Phoenix, Arizona, som är gruppens chef. Även om det uträttas en hel del värdefullt arbete runt om i landet, så har folket som jobbar inom industrin ingen som direkt ser efter deras intressen.

 

Officiellt startar gruppen sin verksamhet vid en konferens i Denver, Colorado nästa månad.
-Det här är en industri som fortfarande ligger i sin linda, säger Bob Selan, styrelsemedlem och chefredaktör för Kush magazine, en tidskrift som vänder sig till användare av medicinsk marijuana. Men det är ändock en industri nu.

Länkar:

The National Voice For The Cannabis Industry

New Trade Group’s Focus Will Be Marijuana Industry

Special interests meet medical marijuana

National Cannabis Industry Association (Facebook)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.